Vooruitblik: SC Heerenveen - FC Utrecht

Het is hoog tijd voor de laatste vooruitblik van het jaar. Deze keer mocht de FOK!sport-crew (lees: Nuongirl) laten weten van welke wedstrijd er een vooruitblik moest komen. Zij kozen uiteindelijk voor de confrontatie tussen SC Heerenveen en FC Utrecht.

SC Heerenveen staat momenteel op de zesde plaats in de Eredivisie. Eerder deze week wist de Friese formatie nog te winnen van NEC (0-2). De ploeg van trainer Gert-Jan Verbeek kan tijdens het duel tegen FC Utrecht nog niet beschikken over Petter Hansson, Niklas Tarvajärvi en Ugur Yildirim. De technische staf van de Friezen wil geen enkel risico met het trio nemen. De verwachting is dat ze bij de start van de tweede seizoenshelft weer inzetbaar zullen zijn. Mocht de ploeg van Verbeek komend weekend winnen, dan is dit de elfde overwinning van dit seizoen. De verwachting is dat er ten opzichte van de wedstrijd tegen de ploeg uit Nijmegen nauwelijks wijzigingen zullen zijn.

FC Utrecht vertoeft momenteel op een tiende stek en wil graag omhoog. Hiervoor zullen de mannen van trainer Foeke Booy komend weekend moeten winnen. De ploeg uit de Domstad heeft dit seizoen pas zeven overwinningen weten te boeken. Zaterdag zal de club het zonder Edson Braafheid moeten doen. De verdediger slaagde er niet in om de laatste test voor de wedstrijd met succes te volbrengen. Ook Cedric van der Gun zal tegen de Friezen niet van de partij zijn. De middenvelder moet voorlopig rust houden, vanwege een blessure aan zijn kruisband. Tot slot zal ook Alje Schut het duel vanaf de zijlijn mee moeten maken. De verdediger heeft al geruime tijd te maken met diverse blessures. Bovendien is het nog onzeker of de speler hetzelfde niveau weer kan halen, mocht het zijn dat hij terugkeert in het basisteam.

Tot nu toe speelden SC Heerenveen en FC Utrecht in de Eredivisie veertien wedstrijden in het Abe Lenstra-stadion. Van dit aantal wist de thuisploeg er negen te winnen. De club uit de Domstad kreeg dit maar twee keer voor elkaar. Verder moesten de ploegen de punten drie keer delen. De laatste ontmoeting in Friesland dateert alweer van 23 oktober 2005. Ook toen werden de punten gedeeld. De doelpunten kwamen destijds op naam van Tarvajärvi (SC Heerenveen) en Dave van den Bergh (FC Utrecht). Of één van de twee clubs komend weekend wel weet te winnen, dat wordt zaterdagavond duidelijk. Om 19:30 zal de wedstrijd in Friesland beginnen. Het duel staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel.

Submitter:  Bron: FOK!sport