Koeman ziet in Janssen opvolger Cocu

PSV is druk op zoek naar de opvolger van Phillip Cocu. Trainer Ronald Koeman heeft de hoop dat de 36-jarige middenvelder nog een seizoen doorgaat, maar hij heeft wel al een opvolger op het oog.

"Theo Janssen is een van de spelers over wie we intern praten," aldus Koeman vandaag in de Gelderlander. "Mijn voorkeur is dat we in Nederland kijken. Daar zijn er één of twee spelers die de rol van Cocu op termijn over zouden kunnen nemen",

Janssen zelf voelt er wel iets voor om Cocu op te volgen. "Dat ze me volgen dat is fantastisch. Het is voor mij een extra stimulans. Maar er zijn elk jaar wel geruchten over mij. Niet alleen over PSV, maar ook over Feyenoord. Allemaal geruchten, waar nooit iets van is gekomen. Pas als het concreet wordt, kan ik er iets mee. Mocht het zover komen, dan horen we het wel," aldus Janssen die zich vooralsnog richt op Vitesse. Binnenkort gaat hij met de Arnhemmers rond de tafel om te praten over contractverlenging.

"Het is nog niet bekend wanneer we om de tafel gaan", aldus technisch manager Jan Streuer. "We hebben ook geen haast, want Theo heeft een contract tot 2008. Ik weet niets van de interesse van PSV. Ik heb liever dat hij blijft, want goede spelers wil je altijd houden."