Ecclestone: "Prestaties Schumacher onovertroffen

Bernie Ecclestone denkt niet dat de prestaties van Michael Schumacher ooit zullen worden overtroffen. Dit zei de hoogste baas van de Formule 1 tegenover de Engelse media. Schumacher heeft onder meer de meeste wereldtitels, de meeste gewonnen races en de meeste pole-positions in de historie van de Formule 1 op zijn naam staan.

In de krant The Times verklaarde Ecclestone: “Zijn prestaties zullen niet worden overtroffen. Binnen Ferrari is hij de man die het team aandrijft. Ik weet niet zeker of andere coureurs sterk en toegewijd genoeg zijn om dat ook te kunnen. Ik hoop dat Schumacher niet vergeet wat de Formule 1 voor hem heeft gedaan en een manier vindt om iets terug te kunnen doen voor de sport.”

Zevenvoudig wereldkampioen Schumacher zal komend weekend zijn allerlaatste Grand Prix rijden. Op het circuit van Interlagos maakt de Duitser nog kans op een achtste titel, die kans is echter zeer klein. Fernando Alonso moet dan geen punten scoren, Schumacher zelf zal als eerste over de streep moeten komen.