Uitslagen Duitsland speelronde 4

In de Bundesliga werd dit weekend de vierde speelronde afgewerkt. Voor de Nederlanders bij Hamburger SV, is de competitie erg slecht begonnen. Hertha BSC en 1. FC Nürnberg hebben dit seizoen nog niet verloren en voeren de ranglijst aan.

Opnieuw verlies voor HSV

Het gaat niet goed met Hamburger SV. Nadat vorige week in de Champions League op eigen veld werd verloren van Chelsea, leed ploeg ook in de competitie een nederlaag. Dit weekend werd in de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund verloren met 0-1.

Lange tijd wist HSV het veel sterkere Dortmund op 0-0 te houden, maar tien minuten voor tijd kon de thuisploeg de verdiende overwinning veilig stellen. De eerste tien minuten gaven al aan dat Hamburg geen kans zou hebben om een punt aan de wedstrijd over te houden. Florian Kringe kreeg namelijk drie goede kansen en een schot van Roman Weidenfeller kon maar net gepakt worden de Dortmund-keeper.

Ook in de tweede helft was Borussia de veel sterkere ploeg en mocht de club van Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Joris Mathijsen zich gelukkig prijzen, niet tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Onder andere een bal tegen de lat en tegen de paal verkwamen een achterstand. Uiteindelijk besliste Christian Wörns de wedstrijd door in de 82e minuut de winnende goal binnen te koppen.

Hertha BSC neemt leiding over

Hertha BSC heeft de leiding in de Bundesliga overgenomen van 1. FC Nürnberg. De Berlijnse club won met 2-0 van Schalke 04. De huidige nummer twee, FC Nürnberg kwam niet verder dan 1-1 tegen VfL Bochum. Op basis van een beter doelgemiddelde staat Hertha nu eerste.

Grote man bij de thuisploeg was Christian Gimenez die tweemaal trefzeker was. Zijn eerste doelpunt maakte de Braziliaan zes minuten voor rust. Kort na rust maakte hij zijn tweede en besliste zodoende het duel.

Van Bommel scoort bij debuut

Bayern München is er niet in geslaagd de confrontatie met Arminia Bielefield te winnen. De thuisploeg was met 2-1 te sterk voor het grote Bayern. Bundesliga-debutant Mark van Bommel maakte al na zes minuten zijn eerste doelpunt. Roy Makaay begon op de bank en zou ook op de bank eindigen, het vertrouwen in Das Phantom is geheel verdwenen bij de trainer.

Lang kon Bayern München niet genieten van de voorspong, twintig minuten na het doelpunt van de Nederlander maakte Artur Wichniarek gelijk. In de tweede helft scoorde Jonas Kamper via een vrije trap het beslissende doelpunt.