UC: Uitslag Lokomotiv Sofia - Feyenoord

Feyenoord heeft de heenwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Cup gelijkgespeeld tegen Lokomotiv Sofia. In Bulgarije stond na 90 minuten spelen 2-2 op het scorebord.

In aanloop naar deze wedstrijd was het nog onzeker of Dwight Tiendalli en Nicky Hofs in actie konden komen. Het duo raakte in de competitiewedstrijd van afgelopen zondag, tegen Sparta Rotterdam (1-4), geblesseerd. Toch vond Koeman dat beiden spelers voldoende hersteld waren en stelde ze op in het basiselftal voor deze wedstrijd.

Na bijna vijf minuten spelen kreeg Lokomotiv Sofia meteen een goede kans, welke ook meteen raak was. Genkov kreeg een afgemeten voorzet op zijn hoofd, troefde André Bahia af en kopte de bal achter Henk Timmer. In de minuten die daarop volgenden kreeg Feyenoord wel enkele kansen, maar geen van deze was echt gevaarlijk. Tien minuten later kreeg Hofs een geweldige kans op de gelijkmaker, maar hij schoot de bal over het doel van Golubovic. Na twintig minuten wedstrijd kreeg Angelos Charisteas een kans. Hofs zette voor, maar de Griek lepelde de bal over het doel van de Bulgaarse sluitpost.

Na bijna een half uur spelen kwam Lokomotiv Sofia op 2-0 na een geweldige vrije trap van Davtsjev. Timmer was kansloos, aangezien er een vervelende stuit in de bal zat. Tien minuten voor rust kreeg Jonathan De Guzman een goede kans, maar de hoek was moeilijk. De middenvelder schoot net voor langs het doel van Lokomotiv Sofia. De corner die hierop volgde leverde wederom een kans op voor de jonge Feyenoorder, maar ook deze keer was hij niet succesvol. Op slag van rust kregen de Bulgaren nog een kans om de voorsprong uit te bereiden, maar de verdediging van Feyenoord stond deze keer goed. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg de Rotterdamse ploeg een terechte strafschop, nadat Charisteas in het penaltygebied onderuit werd gehaald. Lucius maakte geen fout en bracht de stand op 2-1.

In de twede helft ging Lokomotiv Sofia verder waar het in het eerste bedrijf mee bezig was. Direct na het eerste fluitsignaal zocht de ploeg de aanval op. Dit leverde meteen een kans op voor Davchev, maar hij wist niet te scoren. De Bulgaren wisten na tien minuten in de tweede helft de meeste kansen te creëren. Feyenoord kwam bijna niet meer van de eigen helft af en als dit wel gebeurde stond een van de aanvallers buitenspel. Na een uur spelen trok Serginho Greene de stand weer gelijk. De Guzman trapte de corner die Feyenoord kreeg op het hoofd van de verdediger. Deze laatste rondde beheerst af.

Enkele minuten later kreeg Davchev wederom een grote kans, maar deze keer was hij niet trefzeker. Ook Timmer stond op de juiste plaats. Na 70 minuten spelen maakte Bahia een overtreding op de rand van het strafschopgebied. De scheidsrechter gaf een vrije trap net buiten de zestien. De vrije trap kwam op het hoofd van Karadzhinov terecht, maar de speler miste net de scherpte. Tien minuten voor het einde kreeg de Bulgaarse ploeg een vrije trap, welke maar net over het doel van de Rotterdammers vloog. Enkele minuten later kreeg Antunovic een geweldige kans. De bal rolde echter voor het doel van Feyenoord langs. De counter die hierop volgde, met Hofs en Pierre van Hooijdonk, leverde geen treffer op. In de slotfase kreeg Genkov nog een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar hij kreeg de bal niet in het net. In blessuretijd kreeg De Guzman nog een goede kans om Feyenoord de winst te bezorgen, maar hij was ongelukkig in de afronding.

Karakteristieken:

Lokomotiv Sofia - Feyenoord 2-2
4' Genkov 1-0
27' Davtsjev 2-0
45+5' Lucius (pen) 2-1
59' Greene 2-2

Scheidsrechter: Sandmoen (Noo)
Geel: Varbanov (Lokomotiv Sofia), Lucius, Greene, De Guzman (Feyenoord)

Opstellingen:
Lokomotiv Sofia: Golubovic, Tzvetkov, Markov, Varbanov, Orachev, Karadzhinov, Koilev, Dobrev, Davchev (Ivanov/68), Genkov, Antunovic (Velichkov/89)

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Greene, Bahia, Drenthe, Buijs, Lucius, Hofs, De Guzman, Charisteas (v. Hooijdonk/61), Huysegems (Boussaboun/60, Kolkka/78)

Submitter:  Bron: FOK!sport