Uitslag tweede halve finale WDT

Vanavond is de tweede halve finale gespeeld om de World Darts Trophy. De talentvolle Nederlander Michael van Gerwen moest het in een best-of-11 afleggen tegen Martin ‘Wolfie’ Adams. De partij ging over en weer, met een heel constante Adams maar een zeer onregelmatige Van Gerwen.

In de eerste set begonnen de beide mannen zeer rustig. Adams trok aan het langste eind en brak daarmee de set van de Nederlander, die wel één pijl had voor setwinst.

In de tweede set begon Adams wat beter te spelen, maar breekt Van Gerwen de Brit op 1-1. In de leg die daarom volgde had Van Gerwen de kans om de set binnen te halen met een 170 finish, maar mistte de Bull’s-Eye. Adams pakt uiteindelijk die leg en wint ook de daaropvolgende leg. 2-0 in sets voor Adams.

Van Gerwen heeft nog geen succes met zijn trippels getuige zijn gemiddelde van 86.60 per drie darts. Adams breekt Van Gerwen, maar Van Gerwen breek meteen terug en de leg daarna gooit hij een twaalf-darter. De vierde leg, en dus de set, wordt gewonnen door Van Gerwen in tien darts, na op een haar na een negen-darter te hebben gemist.

In de vierde set breken de beide heren elkaar meteen. De derde leg is voor Adams en de vierde is voor Van Gerwen. In de vijfde en beslissende leg gooit Van Gerwen een elf-darter waarmij hij de vierde set wint.

Het gemiddelde van de beide spelers is inmiddels opgeklommen naar een respectabele 95+ per drie darts, maar Van Gerwen heeft de bovenliggende hand. Van Gerwen wint uiteindelijk de vijfde set nadat Adams vijf darts voor de set heeft gemist. De Nederlander gaat met een 3-2 voorsprong de rust in.

De daaropvolgende twee sets gingen naar Adams, maar Van Gerwen pakt de achtste set, door twee keer te breken, met 3-0.

De negende set begint heel goed voor ‘Mighty Mike’ als hij dit keer 170 wèl uitgooid, maar dan raakt hij van slag en wint Adams, mede dankzij een 161 finish deze set. Adams staat nu met 5-4 voor en heeft nog één set nodig om te winnen.

De tiende set begint slecht voor Van Gerwen als Adams meteen al op 2-0 voorsprong komt. Van Gerwen weet nog wel te breken, maar Adams wint wel de vierde leg, waardoor Adams morgen tegen zijn landgenoot Phil Taylor moet uitkomen.

Finale:

Martin Adams (Eng) - Phil Taylor (Eng)