Vooruitblik buitenlands voetbal

Een nieuwe feature hier op FOK!Sport: de wekelijkse voorbeschouwing op de Europese topcompetities. Dit weekend zullen onder meer de Merseyside-derby tussen Everton en Liverpool en de 'replay' van de Spaanse bekerfinale van afgelopen seizoen worden gespeeld.

In Engeland zal de vierde speelronde alweer beginnen. Zaterdagmiddag om kwart voor één Britse tijd gaat de eerste echte derby van het seizoen afgewerkt worden. Everton speelt dan in het eigen Goodison Park tegen stads- en aartsrivaal Liverpool. Beide ploegen hebben reeds een keer gelijk gespeeld, maar nog niet verloren. Ondertussen spelen op dezelfde middag de overige Engelse topclubs ook. Manchester United ontvangt Martin Jols Tottenham Hotspur, Middlesbrough komt op bezoek in Arsenals nieuwe Emirates Stadium en titelverdediger Chelsea treedt thuis aan tegen stadgenoot Charlton Athletic.

De Spaanse competitie is nog maar koud begonnen of de eerste subtoppers staan alweer op het programma. FC Barcelona moet zaterdagavond om acht uur spelen tegen de nummer vier van vorig seizoen: Osasuna. De ploeg van Frank Rijkaard wist in de seizoensopener maar net de drie punten bij elkaar te sprokkelen bij Celta de Vigo. Osasuna zelf ging verrassend met 2-0 onderuit tegen Getafe. Titelkandidaat Valencia speelt ook op zaterdag, tegen Atlético Madrid. In het Vicente Calderón zal één van beide clubs tegen het eerste puntverlies aanlopen. Real Madrid, dat nog niet wist te scoren, speelt uit tegen promovendus Levante. Real Zaragoza en Espanyol doen de bekerfinale van vorig seizoen nog even dunnetjes over. Enkele maanden terug werd het nog 4-0 voor Espanyol. Koploper Sevilla reist af naar Baskenland om daar in het Riazor te proberen Real Sociedad te verslaan.

De Italiaanse competitie staat op het punt van beginnen. Zonder Juventus en met puntaftrek voor Milan, Fiorentina, Lazio en Reggina zal de start anders dan anders zijn. Titelhouder Internazionale begint direct tegen zo’n club met minpunten. Fiorentina zal proberen zo snel mogelijk van de minpunten af te komen. AC Milan en Lazio Roma spelen ondertussen tegen elkaar in het San Siro stadion. Voor Milan is het zaak om zo snel mogelijk weer aan de top te komen, Lazio bevindt zich in een lastig parket. AS Roma, de stille titelkandidaat begint naar verwachting vrij simpel. In het eigen Stadio Olimpico mag het tegen Livorno eigenlijk weinig problemen kennen.

De Bundesliga ligt dit weekend stil, want de Duitsers gaan bekervoetbalspelen. De huidige houder van de DFB Pokal, Bayern München speelt tegen het kleine doch geliefde Sankt Pauli in de eerste ronde. Het vrij onbekende FK Pirmasens, uitkomend in de Zuidelijke Regioliga, zal in het eigen Sportpark Husterhöhe Werder Bremen ontvangen. De club van Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Joris Mathijsen; Hamburger SV, begint ook tegen een laagvlieger. De Stuttgarter Kickers is de eerste ploeg die verslagen moet worden op weg naar die felbegeerde beker.

Submitter:  Bron: FOK!Sport