Schumacher weet het nog niet

Michael Schumacher heeft nog altijd niet besloten wat hij in 2007 gaat doen. De Duitser wil meer bedenktijd van zijn werkgever Scuderia Ferrari.

Aanvankelijk wou Ferrari tijdens de GP van Monza de line-up van 2007 bekendmaken. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Schumacher binnen 14 dagen eruit zal zijn. Waarschijnlijk wil de zevenvoudige wereldkampioen pas een beslissing nemen als het kampioenschap beslist is.

Schumachers manager Willi Weber zou hem hebben aanbevolen te stoppen mocht hij dit seizoen wereldkampioen worden. Als dat mislukt is de kans groot dat de voormalig wereldkampioen nog een seizoen doorgaat. Op dit moment staat Schumacher 10 punten achter op Fernando Alonso, Hij verwacht echter dat Renault F1 na het verbieden van de massadempers veel terrein verliest. "Wat het wereldkampioenschap betreft heb ik veel zelfbewustzijn. Ik was verrast hoeveel terrein Renault de afgelopen races heeft verloren”, aldus de Duitser, die verwacht dat Alonso ongeveer 0,3 seconden per ronde zal verliezen door het ontbreken van de hulpmiddelen.