Meerdink vervangt Robben in Oranje

Arjen Robben ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal, dat begin september kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap van 2008 speelt tegen Luxemburg en Wit-Rusland. Martijn Meerdink is opgeroepen als zijn vervanger.

Robben kampt met een kuitblessure, die hij afgelopen woensdag opliep tijdens de warming-up voor het competitietreffen van Chelsea met Middlesbrough. Met Meerdink keren nog vier spelers terug in de 22-koppige selectie van Oranje die vorige week woensdag met 4-0 won in en tegen Ierland. Ryan Babel, Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst en Wesley Sneijder zijn ook geselecteerd.

Selectie Nederlands elftal

Doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Boulahrouz (Chelsea), Mathijsen (HSV), Van Bronckhorst (Barcelona), De Cler (AZ), Emanuelson (Ajax), Heitinga (Ajax), Jaliens (AZ), Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Janssen (Vitesse), De Jong (HSV), Landzaat (Wigan Athletic), Schaars (AZ), Sneijder (Ajax), Van der Vaart (HSV).

Aanval: Babel (Ajax), Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool), Meerdink (AZ), Van Persie (Arsenal), Vennegoor of Hesselink (Celtic).