Gudelj stopt met voetbal

Nebosja Gudelj hangt per direct zijn kicksen aan de wilgen. De geboren Serviër wilde graag nog een seizoen voor Sparta Rotterdam uitkomen, maar de club bood hem geen nieuw contract aan.

Hierdoor stopt Gudelj met zijn actieve voetbalcarrière en kiest hij er voor om trainer te worden bij de jeugd van NAC Breda. De 35-jarige speler speelde van 1997 tot en met 2005 ook al bij de club uit Breda. Zijn actieve carrière begon in 1988 bij Leotar Trebinje. Hier speelde hij drie seizoenen waarna hij vertrok naar Partizan Belgrado. Ook hier bleef hij drie seizoenen spelen. Toen vertrok de speler voor een buitenlands avontuur naar Spanje en kwam uit bij Logroñes. Twee jaar later verkaste hij naar Leganes, een andere Spaanse ploeg.

Daarna vertrok Gudelj naar Nederland om voor NAC te gaan spelen. In 246 competitiewedstrijden voor de Bredanaars wist hij negen keer te scoren. Vorig jaar vertrok de verdediger naar Sparta Rotterdam. In de havenstad kwam de speler niet meer tot scoren, maar ondanks dat wil de club hem graag nog bedanken voor de inzet van het afgelopen seizoen: "Sparta Rotterdam wenst Nebosja veel succes met het uitoefenen van het trainersvak en bedankt hem voor zijn inzet in het afgelopen seizoen."