Brandts tikt Leonardo en Diba op de vingers

Leonardo en Anouar Diba kregen gisteren officieel rust. Met deze maatregel wil Ernie Brandts, trainer van NAC Breda, duidelijk maken dat er grenzen zijn.

Brandts was in de eerste wedstrijd van het Spanjaardsgattoernooi gevallen over het egoïstische optreden van het duo. Daarom werden Leonardo en Diba twee dagen daarna gepasseerd voor finale van het toernooi tegen RBC Roosendaal. Officieel heette het dat het duo rust kreeg, maar maandag zal het tweetal zich moeten melden voor een extra training.

"Het was beter dat ze even niet meededen. Het was niet zo’n goede beurt vrijdag. We hadden ze al na tien minuten van het veld kunnen halen, zo slecht. Maar we hebben ze nog drie kwartier laten staan, om de anderen te laten zien dat ze niet genoeg brachten. Als je ziet wat in de afgelopen twee jaar getolereerd werd... Je bent voor NAC bezig, niet voor jezelf. Het kan niet zo zijn dat je niet je best doet. Al hebben ze jegens mij spijt betuigd," aldus Brandts.

Leonardo had verbaal en op het veld zijn ongenoegen geuit over zijn nieuwe rol bij NAC. Brandts wil dat de Braziliaan als linksbuiten gaat spelen en daar is Leonardo het niet mee eens. Ondanks de excuses, die Leonardo later maakte, streek Brandts niet met de hand over zijn hart. Ook Diba viel dezelfde straf als Leonardo ten deel, dit had hij te danken aan zijn korte lontje en zijn geïrriteerde spel vrijdag tegen De Baronie.