Dekker, Groot en Driebergen door naar halve finale

Inge Dekker en Chantal Groot hebben zich maandag bij de Europese kampioenschappen in Boedapest gekwalificeerd voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag.

Met een tijd van 26,62 seconden evenaarde Inge Dekker haar persoonlijke record. Chantal Groot ging met 27,09 als zesde door.

Hinkelien Schreuder viel met een dertiende tijd van 27,38 af, omdat maar twee zwemsters van één land zich voor de volgende fase kunnen plaatsen. Ranomi Kromowidjojo werd met een 25e tijd van 27,72 uitgeschakeld. De halve eindstrijd is later op maandag.

Nick Driebergen heeft zich verassend genoeg geplaatst voor de halve eindstrijd op de 100 meter rugslag. De 18-jarige Leidenaar verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst 0,31 en zwom in 56,03 naar de achttiende tijd. Omdat er per land slechts twee zwemmers naar de halve finale mogen, was Driebergens' tijd alsnog goed genoeg om als zestiende naar de halve finale te gaan. Voor Driebergen, die de 27ste inschrijftijd had, is dit een opmerkelijke prestatie.