Benni voor vier jaar naar Blackburn Rovers

Oud-Ajacied Benni McCarthy zet zijn loopbaan voort in Engeland. De spits uit Zuid-Afrika heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij Blackburn Rovers. Benni komt over van FC Porto, de ploeg van trainer Co Adriaanse. Blackburn telt naar verluid ongeveer 3,5 miljoen neer voor de Zuid-Afrikaan.

McCarthy, die in 2004 met FC Porto de Champions League won, debuteerde in 1997 bij Ajax in het Europese voetbal. In zijn eerste seizoen in de Amsterdam ArenA scoorde hij direct negen keer en had hij een flink aandeel in de landstitel voor de Amsterdammers. Medio 1999 vertrok hij echter alweer bij Ajax, waarna hij via het Spaanse Celta de Vigo bij FC Porto terecht kwam. Inmiddels is hij ook een vaste waarde in de nationale ploeg van Zuid-Afrika. In totaal speelde hij al zestig interlands, waarin hij liefst 28 keer scoorde.

Het ontvangen geld zou voor FC Porto een opening kunnen bieden in de onderhandelingen met PSV over de transfer van Jan Vennegoor of Hesselink. De Portugese kampioen kon eerder niet voldoen aan de vraagprijs voor de spits.