Officieel: Trulli langer bij Toyota

Jarno Trulli rijdt ook de komende drie jaar voor Toyota F1. De twee partijen sloten vrijdagochtend in Hockenheim een overeenkomst.

Toyota heeft daarmee gekozen voor continuïteit. De Japanse renstal had zich voor volgend seizoen al verzekerd van de diensten van Ralf Schumacher. Hij trad begin 2005 in dienst van Toyota en heeft een contract tot het einde van 2007. De 32-jarige Trulli voegde zich eind 2004 bij Toyota.

"Ik ben honderd procent overtuigd van de potentie die Toyota heeft en weet zeker dat het team in de toekomst om het wereldkampioenschap kan meedoen. Ik ben daarom heel blij dat we op de lange termijn met elkaar zullen blijven samenwerken en dat we gezamenlijk zullen proberen om onze doelen te realiseren'', aldus een opgetogen Trulli.

Ook teambaas Tsutomu Tomita is in zijn nopjes met de deal. "Als je een team en een auto aan het ontwikkelen bent en er een winnend geheel van probeert te maken, is het erg handig om continuïteit bij de coureurs te hebben. Jarno heeft de afgelopen twee jaren een belangrijke rol gespeeld bij het verbeteren van onze prestaties en we zijn daarom erg blij dat we onze samenwerking kunnen voortzetten."