Uitslagen halve finales Copa Libertadores (1)

De Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, is aangekomen in de fase van de halve finales. In Mexico en Paraguay werden de eerste wedstrijden afgewerkt.

Gisteren stonden in de Paraguayaanse hoofdstand Asunción het plaatselijke Libertad en Internacional uit het Braziliaanse Porto Alegre tegenover elkaar. De Paraguayanen wisten in de kwartfinale het Argentijnse River Plate te verrassen, maar Internacional liet zich in de hoofdstad niet in dezelfde val lokken. Het bleef bij 0-0.

Een dag eerder stond Deportivo Guadalajara in het eigen Estadio Jalisco tegenover São Paulo. Beide ploegen hadden net als Libertad in de kwartfinale afgerekend met Argentijnse oppositie: Guadalajara met Velez Sarsfield, en São Paulo schakelde Estudiantes de La Plata uit. Dankzij een penalty van keeper Rogerio Ceni in de 84e minuut gaat São Paulo de returnwedstrijd in het eigen Morumbi-stadion met een 1-0 voorsprong in. In de groepsfase werden beide onderlinge duels in het voordeel van de Mexicanen beslist.

De returns worden gespeeld op 2 en 3 augustus.