Hockeyheren winnen eerste wedstrijd

Nederland heeft zijn eerste wedstrijd in de Champions Trophy gewonnen. Argentinië werd door de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans met 4-2 aan de kant gezet.

Nederland kwam op voorsprong door een strafcorner die benut werd door Taeke Taekema. Met deze staand gingen beiden teams rusten. In de tweede helft kwamen de Argentijnen op gelijke hoogte dankzij een treffer van Pedro Ibarra. Teun de Nooijer zette Nederland in de 55e minuut weer op voorsprong. In de 57e minuut was het wederom Taekema die uit een strafcorner het net wist te vinden. Lucas Cammareri gooide echter roet in het eten door in de 59e minuut de 3-2 te scoren, maar in de 62e minuut was het wederom Taekema die vanuit een strafcorner de Argentijnse doelman wist te passeren.