Scolari: "Frankrijk verdiende zege"

Luiz Felipe Scolari, de bondscoach van Portugal, hekelde het gebrek aan productiviteit van zijn team. Op basis daarvan noemde Scolari de nederlaag tegen Frankrijk verdiend.

Portugal scoorde in de knock-outfase slechts één doelpunt. ”We moeten dit accepteren. We wisten dat het moeilijk zou gaan worden en maar een paar kansen zouden krijgen. We hebben alles gedaan wat mogelijk was. Maar als je niet scoort, win je ook geen wedstrijd”, zei Scolari. De oefenmeester toonde zich sportief: ”Frankrijk verdient de zege, we hebben niet tegen zomaar iemand verloren. Ik kan de Fransen enkel feliciteren.”

Legende Eusebio zag Portugal in dezelfde fase stranden als in 1966. ”Portugal had het geluk niet aan zijn zijde. De spelers verdienen felicitaties, maar het is nog niet afgelopen. Ze moeten nog een wedstrijd spelen. En daar hangt nog een prijs aan vast: het brons”, meldde de Parel van Mozambique. De opnieuw onzichtbare Pauleta baalde van de strafschop die Portugal de das om deed. ”We hebben een goed WK gespeeld. Tot nu. En opnieuw worden we geflikt door een penalty. Ik ben zeer teleurgesteld, voor ons en voor alle Portugezen.”