Capirossi en Melandri op IC, Gibernau operatie

Gisteren raakten vijf coureurs betrokken bij een raceongeval tijdens de MotoGP op het circuit van Cataluyna. Ondertussen is officieel bekend geworden hoe het de coureurs nu vergaat. Sete Gibernau, de veroorzaker van het ongeval, lijkt het beste uit het ongeval te zijn gekomen.

Na het incident dat in de eerste bocht plaats vond tijdens de MotoGP, werden drie coureurs afgevoerd naar het ziekenhuis. Gibernau werd per ambulance naar Barcelona gebracht en daar bleek dat hij een blessure had opgelopen aan zijn linker sleutelbeen. De Spanjaard zal hiervoor vrij snel een operatie moeten ondergaan en men verwacht dat hij niet mee zal kunnen doen aan de TT van Assen komend weekend.

De Ducati en Honda-piloten Loris Capirossi en Marco Melandri werden met een helikopter naar het ziekenhuis in Barcelona vervoerd. Capirossi had een aantal kneuzingen op de linkerkant van zijn buik en een schouderblessure. Melandri zijn diagnose bevatte de ernstigste verwondingen, hij heeft onder andere een hersenschudding en wellicht is er hersenbeschadiging onstaan. Verder heeft de Italiaan diverse bloeduitstortingen.