Stanley Cup-finale wedstrijd 2

Nog niet van de klap van maandag bekomen moesten de Edmonton Oilers gisteren zeer diep buigen voor de Carolina Hurricanes. In de tweede wedstrijd in de best-of-seven serie om de Stanley Cup zegevierden de Amerikanen met 5-0.

Het Albertaanse doel werd verdedigd door de Fin Jussi Markkanen, nadat maandag Dwayne Roloson met een knieblessure een einde aan zijn seizoen zag komen. Vervanger Ty Conklin verspeelde toen een halve minuut voor tijd de puck, wat tot de winnende treffer van Carolina leidde. Het zou Markkanens dag ook niet worden, een dag waarop de powerplay-eenheid van Edmonton het liet afweten.

Na ruim zes minuten opende Andrew Ladd uit een snelle counter de score voor Carolina, via de schaats van verdediger Marc-Andre Bergeron. Twee powerplays voor Edmonton waren niet aan de Canadezen besteed, en de 'Canes gingen met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Een dubbele powerplay voor Carolina na zes minuten in de tweede periode werd door de Oilers afgeslagen, maar toen Raffi Torres wegens interference op de strafbank zat sloeg Frantisek Kaberle toe om de voorsprong voor de zuiderlingen te verdubbelen. Drie seconden voor het einde van de tweede periode voegde Corey Stillman nog een goal toe.

Alsof de overwinning nog niet duidelijk genoeg was ging Carolina de laatse periode nog even door. Twee en een halve minuut na het begin verschalkte Doug Weight Markkanen nog eens tijdens een powerplay. Nog geen twee minuten later werd hij gevolgd door Mark Recchi die, ook tijdens een powerplay, de eindstand op 5-0 bepaalde.

Coach Craig MacTavish van de Oilers was teleurgesteld over het aanvalsspel van zijn ploeg, maar verzekerde dat Markkanen de derde wedstrijd, in Edmonton, zal starten. "Hij zal meer vertrouwen hebben wanneer hij wedstrijd drie ingaat. Hij deed heel veel goede dingen," aldus MacTavish.