Coach Brazilië eist strakke naleving spelregels

De Braziliaanse coach Carlos Alberto Parreira verzoekt alle scheidsrechters op het WK de spelregels strak na te leven. Hierdoor moeten niet alleen zijn spelers beter worden beschermd maar moet ook de daadwerkelijk gevoetbalde tijd worden verlengd.

Volgens Parreira worden voorafgaand aan grote toernooien vaak beloften gedaan die zelden worden nagekomen. "Altijd wordt gezegd dat men zal optreden tegen spelbederf en grove overtredingen, nu wil ik dat wel eens in de praktijk zien. Niet alleen het Braziliaanse voetbal is hierbij gebaat, ook voetbal in het algemeen zou een grote dienst worden bewezen", aldus de Braziliaanse oefenmeester.

Parreira heeft ook berekend dat in elke wedstrijd ongeveer 30 minuten niet gespeeld wordt. Dit heeft verschillende oorzaken zoals blessurebehandelingen, ingooien, vrije trappen en spelbederf zoals tijdrekken. De 60 minuten die overblijven en waarin daadwerkelijk gevoetbald wordt zou ten minste 70 minuten moeten zijn volgens de coach.

Brazilië vreest voornamelijk het spel van poulegenoot Australië. "Australië gaat het ons en de overige ploegen in de poule knap lastig maken met het fysieke spel dat ze spelen", zo liet de coach optekenen. Op 13 juni spelen de Brazilianen hun eerste wedstrijd tegen Kroatië, op 18 juni treft Brazilië het Australië van Guus Hiddink.