Vitesse rekent niet meer op komst Boskamp

Vitesse rekent er niet meer op dat Jan Boskamp de nieuwe trainer van de Arnhemmers wordt. De 57-jarige Nederlander was bij de Arnhemse club de beoogde opvolger van de vertrekkende hoofdcoach Edward Sturing. Maar Boskamp beschikt niet over de vereiste diploma's om in de Nederlandse eredivisie aan de slag te gaan.

"De kans is groot dat we op zoek moeten naar een andere trainer. Boskamp mist een aanvullend papiertje. De KNVB wil hem geen dispensatie geven. Dus hebben we een probleem. Een constructie met Boskamp in een andere rol in de technische staf willen we niet. Dan zouden we een spelletje spelen. Dat is niet de bedoeling," aldus technisch manager Jan Streuer.

De Arnhemmers dachten in Boskamp de ideale opvolger te hebben gevonden voor Sturing. "Hij heeft veel ervaring als coach. Jan heeft onder meer Anderlecht een paar keer kampioen gemaakt, was bondscoach in Georgië en in het afgelopen seizoen fungeerde hij als trainer van Stoke City in Engeland. Zo'n man vraag je niet meteen of hij wel over de vereiste diploma's beschikt. Het is jammer dat het nu zo moet lopen. Maar die nieuwe trainer voor Vitesse komt er echt wel hoor."