Webber: "Dit jaar win ik niet"

Mark Webber is teleurgesteld over zijn negende plaats in het kampioenschap op dit moment. Tijdens de eerste races was de Williams erg snel. Helaas voor de Australiër gooide de betrouwbaarheid van zijn Cosworth roet in het eten in Maleisië. Tijdens de GP in Australië had hij problemen met zijn banden.

Webber openbaarde zijn zorgen tegenover ITV. "De banden zijn voor ons de grootste uitdaging. Er is daar veel te behalen, bijvoorbeeld bij de tests ter voorbereiding op de grands prix waar besloten wordt welke soort banden daar meegenomen worden. Dat zijn erg saaie tests, maar het heeft een enorme uitwerking op de prestatie van de wagen."

Ook Toyota leek ook problemen met de Bridgestone-banden te hebben, maar in Imola leek dat opgelost te zijn. Vooral tijdens de race in Australië was het lastig om na een safteycarperiode de banden op temperatuur te krijgen. Ook voor de komende race op de Nürburgring lijken de Michelin-teams in het voordeel te zijn.

Cosworth denk dat de voorsprong die het heeft komende tijd zal verdwijnen. De Britse motorfabrikant heeft een schat aan ervaring op het gebied van motoren bouwen. Het geld om in hoog tempo door te ontwikkelen, zoals de grote fabrieksteams dat hebben, ontbreekt echter.

"Het is teleurstellend dat ik nog nooit gewonnen heb, maar om hier te gaan verklaren dat ik drie tot vier races ga winnen kan ik me maar moeilijk voorstellen. Vorig jaar heb ik geleerd hoe je je doelen aan moet passen. Het was een moeilijk jaar, maar je kunt alleen maar je best doen. Dat betekent echter niet dat je alles onder controle hebt," aldus een teleurgestelde Webber.