Super Aguri heeft geen derde man

Super Aguri gaat voorlopig verder zonder derde coureur. Teammanager Daniele Audetto liet dat weten tegenover Autosport, het Britse magazine.

Onlangs hebben de Japanners geprobeerd James Rossiter bij Honda los te weken, maar zonder succes. Nu tracht men Anthony Davidson als derde man te strikken, op vrijdag zou hij dan rijden voor Honda en op zaterdag door beide teams in gezet worden mocht dat nodig zijn. “Maar we hebben nog steeds geen overeenstemming bereikt’’, zegt Audetto.

Tijdens de eerste twee races was Franck Montagny de reservecoureur van het nieuwe team. “We hadden hem aangenomen voor het geval Yuji Ide niet bestand zou zijn gebleken tegen de druk. Maar Ide sloeg zich knap door de eerste weekends heen. Een coureur als Montagny zullen we niet meer nemen als reservist. Het was zowel voor Montagny als voor ons erg frustrerend dat een man van zijn kaliber min of meer doelloos door de pit liep. Mocht er iets mis gaan: er lopen na de zaterdag genoeg coureurs in de paddock rond die op zondag dolgraag bij ons in zouden willen vallen, mocht dat nodig zijn. Ik denk dus dat we het zonder vaste reserverijder doen, besluit Audetto.