Wembley verkozen tot beste stadion

Het oude en reeds gesloopte Wembley is door de users van FOK! verkozen tot beste stadion ooit. In een stadiontoernooi op het voetbalforum versloeg het Engelse stadion het Spaanse Santiago Bernabéu in de finale.

In de eerste ronde liet Wembley direct van zich horen door 37 stemmen te verzamelen tegenover niet één tegenstem. Ongelukkige tegenhanger was het Stade de Sclessin. In de daarop volgende rondes moesten achtereenvolgens het Reebok Stadium en het Telstra Stadium het ontgelden. In de achtste finales was het daarna veel te sterk voor het aparte Stadio Luigi Ferraris.

Ook de thuisbasis van Benfica, Estádio da Luz (kwartfinales) ging er uiteindelijk aan tegen Wembley. In de halve finales kwam het eigenlijk voor het eerst een topper tegen: Nou Camp. Het Catalaanse stadion werd met 26 stemmen tegenover 32 van Wembley uitgeschakeld. In de eindstrijd ontmoette Wembley dus het stadion van Real Madrid, el Estadio Santiago Bernabéu. Daarin ging het lange tijd gelijk op, maar na een eindspurt en een heleboel extra stemmen ging Wembley er toch met de titel vandoor: 52 - 34.

Beste Nederlandse stadion was de Kuip, het stadion van Feyenoord. In de achtste finales was Nou Camp te sterk met 19 - 29. Het beste niet-Europese stadion was het Mexicaanse Azteca stadion, met de grootste capaciteit ter wereld. Deze moest het ontgelden in de kwartfinales, waarin Highbury met 22 - 34 won. In eerdere toernooien was het Braziliaanse Vasco da Gama de grote winnaar. De awards voor mooiste shirt en beste logo gingen beiden naar deze club.

Op dit moment loopt er weer een competitie. Je kunt binnenkort stemmen op de gemeenste speler ooit. Er is reeds een nominatieronde geopend, dus als jij nog spelers weet die voor deze titel in aanmerking komen en nog niet bij de al 145 genomineerde spelers staan, meld ze dan daar.