Zwolsman tekent bij Champ Car team

Charles Zwolsman, die vorig jaar als rookie het Toyota Atlantic kampioenschap won, heeft voor dit seizoen een contract getekend bij Mi-Jack Conquest Racing.

Zwolsman mocht, door zijn overwinning in de Toyota Atlantic serie, vorig jaar al de laatste race van het Champ Car-seizoen meerijden. Die race eindigde hij op de dertiende plaats. Deze prestatie maakte genoeg indruk op het Mi-Jack Conquest Racing team dat ze hem een contract hebben aangeboden. De Nederlander zal het hele seizoen, in totaal vijftien races, aan de start verschijnen.

Zwolsman is uiteraard zeer tevreden over zijn racezitje in de ChampCar World Series. "Een avontuur dat ik dolgraag ga beleven, het is niets anders dan een droom die werkelijkheid wordt", aldus Zwolsman, die over zijn kansen realistisch is. "Conquest is een team dat in de middenmoot kan meedraaien, dus ik zal niet net als vorig jaar voor de overwinning kunnen meestrijden. Maar het feit dat ik nu in de hoogste Amerikaanse klasse race, verzacht die pijn meer dan voldoende."

De eerste race van het Champ Car seizoen vindt plaats op 9 april in Long Beach.