Nieuwe ontwikkelingen in Belgisch omkoopschandaal

De Brusselse justitie heeft dinsdagochtend invallen bij een aantal politieagenten laten uitvoeren. Wegens lekken naar de media zou het opspoorwerk gefrustreerd zijn geworden.

De invallen zijn gedaan bij het huis en kantoor van twee speurders, die betrokken zijn in het onderzoek. Zij worden verdacht hun beroepsgeheim te schenden en te lekken tegenover de pers. Aanhoudingen zijn er volgens het parket nog niet verricht. Wel werden er andere mededelingen gedaan: zo zou er geen onderzoek naar gokfraude gedaan worden bij Excelsior Moeskroen, ondanks berichten van enkele Belgische kranten. Ten slotte deelde het parket mee dat Gilbert Bodart, ex-trainer van La Louvière, bedreigingen heeft ontvangen. De naam Bodart is al vaker gevallen in deze ruchtmakende zaak.

Al geruime tijd beheerst een groot omkoopschandaal het nieuws in de Belgische voetbalwereld. Een Chinese gokmaffia zou achter het manipuleren van diverse wedstrijden zitten. Tot nu toe zijn zes trainers en spelers ontslagen, die in dienst waren bij Lierse SK.