T-A: Hushovd sprint naar winst

In de Tirreno-Adriatico heeft de Noor Thor Hushovd een etappezege geboekt. In de langste etappe van deze ronde sprintte hij als eerste over de finish voor Alessandro Petacchi en Oscar Freire.

De etappe van vandaag had een lengte van 219 kilometer en volgde grotendeels de Adriatische Zee vanaf Paglieta. Pas aan het eind van de etappe liep het parcours nog even over het heuvelachtige binnenland van Italië, waardoor het peloton in stukken brak. De Rabobank-ploeg wist in dit gedeelte de koers steeds goed te controleren.

Tot de finish in Civitanova Marche deden de ploegen Milram en Rabobank er alles aan om een sprint te ontketenen tussen Petacchi en Freire. Lange tijd leek het er ook op dat de Italiaan zou gaan winnen, maar na bestudering van de finishfoto was het echter Thor Hushovd, die nog net voorbij hem stak. Petacchi blijft echter nog steeds optimistisch: "De wind deed me de das om. Ik raakte vermoeid. Toch ben ik niet echt teleurgesteld. Ik word steeds sterker. Laat Milaan-San Remo maar komen!"

Vanaf morgen is het sprintfestijn afgelopen in de Tirreno-Adriatico, omdat dan een tijdrit op het programma staat. Specialist Thomas Dekker kan hier zijn slag slaan, omdat hij er nog prima voor staat in het algemeen klassement. Samen met negen andere coureurs staat hij 14 seconden achter op Oscar Freire, die na vandaag leider in het algemeen klassement blijft.

Uitslag vierde etappe Paglieta - Civitanova Marche (219 km):

#CoureurTijd
1.Thor Hushovd (Noo)5.21.13
2.Alessandro Petacchi (Ita)z.t.
3.Oscar Freire (Spa)z.t.
4.Filippo Pozzato (Ita)z.t.
5.George Hincapie (VS)z.t.