Nieuwe zeges Barney, Taylor

Raymond van Barneveld is op weg naar een plek in de halve finale van de Premier League Darts. In een Nederlands onderonsje was de viervoudig BDO-wereldkampioen te sterk voor Roland Scholten: 8-3.

In Aberdeen beten Ronnie Baxter en Colin Lloyd het spits af. Vooral Baxter was gebaat bij een zege, na twee veegpartijen. Rocket Ronnie maakte indruk en boekte met 8-3 zijn eerste tweepunter. Jaws kreeg in de eerste zes legs steeds pijlen op een dubbel, maar zag zichzelf met een 1-5 achterstand pauzeren. De nummer één van de PDC-ranking kwam nog terug tot 3-5, maar degelijke finishes van 97 en 98 brachten Baxter in veilige haven. In de laatste leg kreeg Lloyd, geteisterd door een rugblessure, nog kansen om in de wedstrijd te blijven, maar illustratief voor de aard van de partij faalde hij.

Het tweede duel was een do or die match tussen Wayne Mardle en Peter Manley. Beiden waren nog puntloos. Manley vergrootte de crisis bij Mardle door met 8-5 te zegevieren. One Dart won in 2005 ook al tweemaal van Mardle. De wedstrijd ging op en neer: van 3-0 voor Manley, via 3-3, naar 6-3 voor Manley. Hawaï 501 kwam deze klap niet meer te boven en vindt zichzelf met nul punten terug op de laatste plaats.

De Nederlandse ogen richtten zich vooral op het Haagse onderonsje tussen Raymond van Barneveld en Roland Scholten. Het spektakel bleef uit en Barney koerste soeverein af op een 8-3 overwinning. Scholten speelde ver onder zijn kunnen en noteerde simpelweg teveel lose darts. Van Barneveld racete naar 4-0, alvorens de teugels te laten vieren en zich aan te passen aan het niveau van Scholten.

”Ik speelde niet mijn beste wedstrijd en was verrast over het optreden van Scholten. Het is moeilijk tegen een vriend te spelen”, reageerde Van Barneveld na afloop. ”Ik zal mijn gemiddelde van 30 per dart flink moeten opkrikken om op 23 maart kans te maken tegen Phil Taylor.”

Diezelfde Taylor sloot de avond af met een regelmatige 8-4 zege op Ronnie Baxter. The Power noteerde één elfdarter. ”Ik ben op koers voor het halen van mijn doelstelling: de halve finales”, aldus Taylor, die zijn ongeslagen status behield.


Uitslagen 3e speelronde:
Colin Lloyd – Ronnie Baxter 3-8
Peter Manley – Wayne Mardle 8-5
Raymond van Barneveld – Roland Scholten 8-3
Ronnie Baxter – Phil Taylor 4-8


Stand na 3 speeldagen:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor4832 - 15
2.Raymond van Barneveld3624 - 8
3.Roland Scholten4423 - 24
4.Peter Manley3218 - 23
5.Colin Lloyd3212 - 22
6.Ronnie Baxter4217 - 27
7.Wayne Mardle3015 - 24