Bayern wil Van Bommel

FC Bayern München wil Mark van Bommel aantrekken als vervanger voor Michael Ballack. De Duitser vertrekt bij de leider in de Bundesliga, vermoedelijk naar Chelsea.

Bayern-trainer Felix Magath heeft meermaals verteld een speler met kwaliteit te willen aantrekken als vervanger voor de spelmaker. Daarbij is zijn oog onder anderen gevallen op Mark van Bommel, die moeite heeft een plaats te vinden in het eerste van FC Barcelona.

"Het is een goede speler, een winnaar met persoonlijkheid op het veld," zegt Magath. "Hij kan een team leiden, anders zou hij niet voor Nederland en Barcelona spelen."

De Nederlander die al bij Bayern speelt, Roy Makaay, heeft reeds contact opgenomen met Van Bommel over een mogelijke overstap naar de Bundesliga. "Ik heb al met hem gesproken over Bayern," aldus Makaay.

Van Bommel stapte afgelopen zomer transfervrij over van PSV naar Barcelona. In Spanje kan hij maar moeilijk een basisplaats veroveren in de ploeg van Frank Rijkaard. Hij verloor ook zijn plaats in Oranje, die hij afgelopen woensdag weer opeiste tegen Ecuador.