Eltink: "Doel is Giro-etappe"

Vorig jaar wist Theo Eltink vriend en vijand te verrassen door in de Giro d'Italia zijn klimcapaciteiten te laten zien. Komend seizoen wil hij in die ronde een etappe winnen.

In een interview met de website SportOne kijkt Theo Eltink terug op 2005 en vooruit naar het nieuwe wielerseizoen. Terwijl er in 2005 veel werd verwacht van Thomas Dekker, was het in de Giro Theo Eltink die de show stal. De 24-jarige Raborenner toonde voor een Nederlander opmerkelijk goed klimcapaciteiten en kon enkele keren vooraan goed meedoen.

In de rest van het seizoen kon Eltink zich echter nog weinig keren laten zien. Slechts in de DELTA Profronde was hij dicht bij de overwinning, die echter naar teamgenoot Bram de Groot ging. Dit jaar staat opnieuw in het teken van de Giro d'Italia. In de Tour-ploeg zal hij niet worden opgenomen, maar wel hoopt hij op een plaatsje in de ploeg voor de Amstel Gold Race of Luik-Bastenaken-Luik.

Voor de Giro heeft hij zijn plan al goed uitgestippeld: "Het doel is om een etappe te winnen; het klassement is ondergeschikt, tenzij na anderhalve week blijkt dat ik een kans heb. Voor mij als klimmer is het belangrijk om te laten zien dat ik in de bergen meekan, daar moet ik mijn contract verdienen. En de zwaarste ritten zitten in de derde week, dus ik moet een beetje doseren. Ik ga echt mijn momenten uitkiezen."