Hingis moeizaam naar kwartfinale

Martina Hingis heeft bij haar terugkeer op de Australian Open de kwartfinale bereikt. De Zwitserse had vooral in de tweede set moeite met Stosur: 6-1 7-6 (8).

De eerste set verliep erg makkelijk voor Hingis. Ze brak in de derde en vijfde game door de service van de thuisspelende Australische Stosur. Dat was genoeg voor een 6-1 overwinning in de eerste set.

In de tweede set leek het dezelfde kant op te gaan toen de voormalige nummer één van de wereld in de derde game de service van Stosur doorbrak. De Australische wist zich na vier breakkansen op de service van Hingis te herstellen met een re-break. Ook in de twee daarop volgende games maakten beide speelsters een break: 3-3. Hingis kon opnieuw breken, in haar eigen game had de Zwitsere opnieuw breakkansen tegen. Toch wist ze haar service te houden en op één game van de winst te komen. Ze serveerde voor de wedstrijd, maar kon opnieuw haar service niet houden: 5-5. Hingis kwam opnieuw tot een break, ze serveerde deze keer weer niet uit. Stosur brak en sleepte er een tie-break uit. Daarin had Hingis moeite, maar trok ze uiteindelijk op haar vierde matchpoint toch aan het langste eind. In de kwartfinale speelt Hingis tegen Kim Clijsters die Schiavone versloeg.