Uitslagen Engeland speelronde 23

Voor het eerst dit seizoen liet Chelsea in een thuiswedstrijd punten liggen. Achtervolger Liverpool kon echter niet profiteren, want het verloor van Manchester United.

Tegen middenmotor Charlton Athletic speelde Chelsea voor het eerst dit seizoen gelijk in een thuiswedstrijd. Ondanks dat de thuisploeg al na 19 minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Eidur Gudjohsen, moest het in de tweede helft de gelijkmaker van Marcus Bent toestaan. In de slotfase ging Chelsea, toen met tien man spelend door de tweede gele kaart voor Ricardo Carvalho, er nog vol voor, maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten.

Achtervolgers Liverpool en Manchester United moesten tegen elkaar en na het gelijke spel van Chelsea was winst nog belangrijker. Lang bleef de score op 0-0 staan, maar in de slotminuut koptie verdediger Rio Ferdinand Manchester United toch naar de winst. Daardoor blijft de ploeg Liverpool voor op de ranglijst, al heeft Liverpool nog twee wedstrijden extra te spelen.

Voor Arsenal werd het ook een slecht weekeinde. Na de 7-0 overwinning vorige week, werd er nu troosteloos met 1-0 verloren van Everton. Al na 13 minuten stond de eindstand op het bord door een doelpunt van James Beattie. Hoewel Arsenal lang bleef aandringen, kwam het niet meer tot scoren.

In de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Aston Villa viel gisteren niet veel te beleven. Uiteindelijk werd het 0-0 en daarmee lieten de Spurs de kans liggen om te profiteren van de misstappen van de concurrenten. Een extra verlies was dat Edgar Davids in de in de 64ste minuut geblesseerd moest uitvallen met een knieblessure.