Uitslagen Engeland Speelronde 16

Chelsea kon opnieuw een overwinning bijschrijven in het Premiership. Subtopper Wigan verliet met een 1-0 nederlaag Stamford Bridge. Arsenal leed een zeer kostbare nederlaag. Manchester United wist zich met een gelijkspel niet te herstellen van de Europese uitschakeling.

Chelsea won net als afgelopen week met 1-0 en opnieuw was John Terry de matchwinnaar. Vorige week was Middlesbrough het slachtoffer; nu Wigan Athletic, dat nu al vier wedstrijden achtereen heeft verloren. Arjen Robben startte in de basis, maar kon nauwelijks indruk maken en werd dan ook al vroeg in de tweede helft vervangen. Chelsea was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar stuitte vaak op keeper Mike Pollitt. Vooral Cole en Lampard waren enkele malen dichtbij een treffer. Een inzet van Crespo werd door Baines van de lijn gehaald. Chelsea heeft al ruim een maand geen tegengoal meer hoeven te incasseren en heeft nog altijd slechts vijf verliespunten.

Ook Liverpool blijft het goed doen. The Reds hadden lange tijd moeite de ban te breken, maar Middlesbrough moest uiteindelijk het hoofd buigen: 2-0. Beide treffers kwamen op naam van Fernando Morientes en vielen vlak na elkaar: in de 71e en 76e minuut. Daarvoor leek Middlesbrough-doelman Mark Schwarzer de enige kandidaat te zijn voor het predikaat man van de wedstrijd. De Australiër leek onklopbaar tegen een pressend Liverpool. Steven Gerrard schoot alleen al in de eerste vijf minuten driemaal op doel. José Manuel Reina - Schwarzers collega - is nu al meer dan tien uur achtereen zonder tegendoelpunt. Bij Middlesbrough deed Boateng de hele wedstrijd mee en viel Hasselbaink in.

De verliezer van de zestiende speelronde is Arsenal. The Gunners gingen andermaal kopje onder in een uitduel. Ditmaal was Newcastle United met 1-0 te sterk. Arsenal – met Van Persie in de startende elf – was oppermachtig in het eerste bedrijf, maar verzuimde het overwicht in doelpunten uit te drukken. Na de pauze ondergingen The Magpies een metamorfose. Arsenal kreeg het steeds lastiger en dat verergerde na de rode kaart van Gilberto. Negen minuten voor tijd legde Shearer de bal panklaar voor Solano, die vanuit een moeilijke hoek Lehmann klopte.

Onderin deed West Bromwich Albion uitstekende zaken door met 2-0 Manchester City te kloppen. Diomansy Kamara en Kevin Campbell waren de gevierde mannen aan de kant van West Bromwich. Birmingham City boekte ook een thuiszege – de eerste deze jaargang – door Fulham met 1-0 opzij te zetten. Nicky Butt zorgde voor het bevrijdende doelpunt. Sunderland blijft ondertussen maar verliezen. Ook Charlton Athletic won van de gedoodverfde degradant. Bent (vlak voor rust) en Ambrose (net na de pauze) scoorden.

Manchester United wist zich niet te herstellen van de teleurstellende Europese uitschakeling. In eigen huis bleven The Red Devils steken op een 1-1 gelijkspel tegen Everton. Hierdoor is de achterstand op koploper Chelsea opgelopen tot twaalf punten. Doelman Richard Wright van The Toffees was het grootste obstakel voor de thuisclub. Nadat Giggs de stand gelijk had getrokken na de openingstreffer van McFadden, was het Wright die zijn ploeg met enkele knappe reddingen overeind hield.