Groenendaal verslaat Nys in SP

Nederlands kampioen Richard Groenendaal heeft de veldrit in Gieten gewonnen. Deze telde mee voor het klassement om de Super-Prestige. Groenendaal versloeg Nys in de sprint, omdat de Belg uit zijn pedaal schoot.

Bij de start was het nog de Nederlander Camiel van den Bergh die de leiding nam. Maar na enkele ronden waren het de Rabobank-renners Groenendaal en Nys die de rest van het veld achter zich lieten. Vervecken, Wellens en De Knegt probeerden nog wel aansluiting te vinden, maar moesten het houden bij achtervolgen.

Onderweg leek wereldkampioen Nys de betere van Groenendaal, hij reed soepeler en probeerde een paar keer weg te komen. Dit lukte hem niet, waardoor het uiteindelijk op een sprint uitdraaide. Groenendaal ging als eerste aan op het asfalt in Gieten, Nys zette aan om er overheen te komen, maar zijn voet schoot los. Groenendaal had meteen een gaatje, Nys kwam nog dichtbij, maar kon er niet meer langs komen. Het was de eerste Super-Prestige overwinning van Groenendaal sinds het jaar 2001. Gerben de Knegt legde beslag op de derde plaats.

Uitslag Super-prestige Gieten
1. Richard Groenendaal (Ned)
2. Sven Nys (Bel)
3. Gerben de Knegt (Ned)