Loeb vertrekt naar team Kronos

De Franse wereldkampioen rally Sébastien Loeb rijdt volgend jaar voor het Belgische team Kronos. Dit omdat het fabrieksteam van Citroën voor één jaar stopt in het WRC.

Citroën heeft ervoor gekozen om volgend jaar geen WRC-team uit te vaardigen omdat men het runnen van een WRC team te duur vond worden en zodat ze zich volledig kunnen richten op de ontwikkeling van de C4 rallyversie. Voor 2007 zijn kostenbesparende maatregelen getroffen waardoor het Franse fabrieksteam dan weer aan de start kan staan. Voor het tussenliggende seizoen moesten wereldkampioen Sébastien Loeb en François Duval dus op zoek naar een nieuw team. Loeb heeft dat team gevonden in het Belgische Kronos, dat volgend jaar met Citroën Xsara's rijdt.

Volgens Citroën-teambaas Guy Frequelin was de keus vrij makkelijk geworden: " De keuze voor Kronos lag voor de hand, zeker nadat het Franse Oreca-team zich donderdag had teruggetrokken." Bij Kronos zijn ze natuurlijk verheugd over de komst van de wereldkampioen. Kronos-baas Marc Van Dalen vertelde: "Ik verwachtte het wel, maar ik ik ben nu vooral heel trots. Ik wil er alles aan doen om Sébastien Loeb ook volgend jaar de beste faciliteiten te geven."