PSV is uit op bonuspunten

Precies halverwege de groepsfase in de Champions League kan PSV een goede tussenbalans opmaken. De Eindhovense ploeg geeft weinig tot niets weg en is hierdoor in Europa kanshebber voor de tweede ronde in een spannende poule.

Vanavond wordt de return tegen AC Milan gespeeld, deze club heeft volgens coach Guus Hiddink 'geen zwakke plekken'. Sneller dan verwacht heeft de strateeg uit Varsseveld de zoveelste make-over gestalte gegeven. PSV staat, is erg goed georganiseerd met een aantal ervaren spelers die weten hoe het werkt. Verder begint het weer op het elftal te lijken dat afgelopen seizoen in de halve finale van de Champions League strandde, en als toetje landskampioen van Nederland werd.

Er is ook een aantal zaken waar het huidige PSV nog niet goed in is. Zo kan het bijvoorbeeld nog niet anderhalf uur lang de tegenstander onder druk zetten. De ploeg speelt wel volledig naar de mogelijkheden die het heeft, en zou hiermee een heel eind moeten komen. Dit kwam twee weken geleden ook weer uit in San Siro. De Eindhovenaren hadden nauwelijks wat in te brengen tegen het spel van de Milanezen, maar ze doorstonden wel alle Italiaanse aanvalsgolven. Vanavond hoopt PSV, in een uitverkocht Philips-stadion, het resultaat van twee weken geleden minstens te evenaren, of zelfs te verbeteren.

Voorlopig is het nog zinloos om allerlei berekeningen los te laten op de poule van de Eindhovense formatie. Alle vier de clubs hebben nog uitzicht op de tweede ronde van de Champions League. Volgens Hiddink zal het dan ook aankomen op de laatste wedstrijd.

Vermoedelijke opstellingen:
PSV: Gomes; Alex, Ooijer, Lamey; Affelay, Simons, Cocu, Aisatti; Farfan, Vennegoor of Hesselink en Beasley
AC Milan: Dida; Stam, Nesta, Maldini, Kaladze; Gattuso, Pirlo, Kaka, Seedorf; Shevchenko en Vieri

Submitter:  Bron: Fok! Sport