Uitslagen Primera Division Speelronde 6

Real Madrid doet het van de traditionele topclubs voorlopig het best in Spanje. De Koninklijke won vanavond met speels gemak van Real Mallorca: 4-0. FC Barcelona blijft wisselvallig presteren en kwam tegen Real Zaragoza niet tot winst.

Na een matig begin raken de galácticos langzaam maar zeker op dreef. Tegen Mallorca boekte Madrid zijn vierde zege in vier duels. De productie was volledig Braziliaans. Ronaldo opende magistraal de score na een half uur spelen. De topscorer van het WK 2002 toverde een paar scharen tevoorschijn, alvorens de bal in de verre hoek te plaatsen. Toch was Roberto Carlos de smaakmaker in Bernabéu. Vlak voor rust volleerde de linksback op prachtige wijze de 2-0 achter doelman Prats. Na de pauze benutte Roberto Carlos op de van hem bekende manier een vrije trap. Julio Baptista maakte via een intikker de vierde treffer. De Madrilenen zagen ook Zinedine Zidane na enkele weken blessureleed zijn rentree maken.

FC Barcelona sleepte zaterdag met veel pijn en moeite een puntje uit het vuur in de thuiswedstrijd tegen Real Zaragoza: 2-2. Het fris voetballende Zaragoza – met als uitblinkers Savio en Zapater – hield in de eerste helft eenvoudig stand en kwam na rust al snel op een 2-0 voorsprong. Eerst scoorde Gabriel Milito knap met het hoofd, waarna zijn broer Diego na geklungel in de Barcelona defensie de marge naar twee tilde. De landskampioen kwam dankzij scheidsrechter Megía Dávila terug in de wedstrijd. Dávila gaf een omstreden strafschop nadat Van Bommel zich liet vallen. Eto'o maakte twee minuten voor tijd de gelijkmaker, na matig verdedigend werk van Zaragoza.

Getafe is na zes speelronden de verrassende koploper. Zaterdagavond won de équipe van Bernd Schuster met 2-1 van het nog ongeslagen Valencia. David Villa bracht de bezoekers nog wel op voorsprong, op aangeven van Vicente. Vlak voor rust kwam de ploeg uit Madrid langszij, nadat Riki het snelst reageerde in de rebound. In de tweede helft gebeurde er weinig, totdat Redondo voor de 2-1 tekende, uit een snelle counter. Villa kreeg na een opstootje nog de rode kaart. Celta de Vigo raakte haar koppositie kwijt door tegen Cádiz slechts gelijk te spelen. Daniël de Ridder kwam niet in actie.