Inter morst punten, rest wint

In de tweede speelronde in de Italiaanse Serie A heeft Internazionale al snel punten verloren. De club uit Milaan verloor met 3-2 van Palermo. De concurrenten wonnen allemaal.

Uit bij Palermo keek Internazionale al na iets meer dan een uur spelen tegen een 3-0 achterstand aan. Corini, Terlizzi en Ayodele Makinwa zorgden voor de doelpunten. Inter maakte het in de slotfase nog wel spannend. Julio Ricardo Cruz scoorde tweemaal in de laatste vijf minuten, maar het was net te laat.

Rivaal AC Milan wist wel te winnen. In het San Siro werd Siena met 3-1 verslagen. Na een half uur stond het al 2-0 door goals van Ambrosini en Shevchenko. Net voor rust kwam Siena wat terug doordat Tudor de 2-1 aantekende, maar Kaka zorgde met de 3-1 dat de drie punten in Milaan bleven.

Ook Juventus wist te winnen. Uit bij het gepromoveerde Empoli scoorde de club uit Turijn viermaal. Trezeguet, Camoranesi en topaankoop Vieira scoorden al binnen een kwartier, waardoor een comfortable 3-0 op het scoreboard stond. Trezeguet vond na een uur spelen voor de tweede maal het net: 4-0.

Udinese doet ook dit seizoen goed mee in Italië. Ook de tweede wedstrijd werd in winst omgezet. De Champions League deelnemer won de lastige uitwedstrijd bij Roma met 1-0. Muntari scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Livorno draait knap mee in de bovenste regionen. De club won tegen Treviso zijn tweede wedstrijd door een late goal van Lucarelli.