Verkeerde bandenkeus voor Doornbos

Robert Doornbos heeft het succes dat hij vorig jaar op Spa met de F3000 had niet kunnen herhalen. Dit was vooral te wijten aan een verkeerde bandenkeus.

Voor de start van de Grand Prix was al duidelijk geworden dat Robert Doornbos in de reserve wagen zou stappen. Doordat de motor in de T-car was geplaatst mocht Minardi de wagen aanpassen aan de regen. Het team koos er voor om de race met complete regenbanden aan te vangen.

Na de start van de race werd al snel duidelijk dat het team een foute keuze had gemaakt. Doornbos verloor in de openingsfase van de race ongeveer 6 seconden per ronde. Hij besloot nadat Christijan Albers zijn banden een paar ronden eerder al had omgeruild, de pits op te zoeken en te wisselen naar de intermediates.

De coureurs van het Minardi F1 team lagen hierdoor al bijna een ronde achter. Nadat de Safety-car van de baan was verdwenen na het ongeluk van Giancarlo Fisichella begon de baan langzamerhand op te drogen. Doornbos vond dat het tijd was voor de normale droogweer banden. Deze keuze bleek weer niet de juiste te zijn, na een uitstapje in het gras kwam Doornbos weer binnen voor intermediates.

Doornbos' race bestond voor de rest nog uit het aan de kant gaan van snellere deelnemers, maar hoopte toch dat zijn fans ondanks zijn mindere optreden genoten hadden van de race.