IRL: Kanaan wint na close finish

Regerend kampioen Tony Kanaan heeft na twaalf maanden weer een race gewonnen. Hij won gisteren op de baan van Kansas met een minimale voorsprong van 0.012 sec op de nummer twee Dan Wheldon en 0.024 sec. op de nummer drie Vitor Meira.

Het leek er lange tijd op dat Dan Wheldon zijn vijfde overwinning van het seizoen zou gaan pakken nadat hij 111 van de 200 ronden aan de leiding lag. De Brit zei zelf enigszins gefrustreerd te zijn omdat hij maar zo weinig te kort kwam. Maar hij wist het ook te relativeren omdat hij nog steeds 76 punten voorsprong heeft op de nummer twee in het kampioenschap Kanaan.

Danica Patrick vertrok vanaf pole maar wist niet haar eerste overwinning ooit te pakken doordat ze veel electrische problemen had waardoor ze de traction control uit moest zetten. Verder verklaarde ze na afloop ook dat de vijfde versnelling die ze had net iets te lang was voor de race vandaag hierdoor kon ze niet terug vechten.

Tony Kanaan was erg blij met zijn overwinning. Kanaan: “Ik ben deze race anders ingegaan dan anderen. Vanaf dat we hier kwamen heb ik gewerkt aan de race setup en heb me daarna pas druk zitten maken over de kwalificatie. Mijn auto reed perfect op het hogere gedeelte van de baan, maar dat heb ik in het begin van de race niet laten zien. Ik wilde niemand extra informatie geven. Dat pakte aan het eind goed uit omdat ik zo de leiding kon pakken.”


De finish in Kansas

Uitslag Argent Mortgage Indy 300

positiecoureurteamchassis/motor/bandenAantal rondes
1Tony KanaanTeam 7-ElevenDallara/Honda/Firestone200
2Dan WheldonKlein Tools/Jim BeamDallara/Honda/Firestone200
3Vitor MeiraRahal Letterman Menards Johns ManvillePanoz/Honda/Firestone200
4Dario FranchittiArcaExDallara/Honda/Firestone200
5Tomas ScheckterPennzoil PantherDallara/Chevrolet/Firestone200
6Scott SharpDelphiPanoz/Honda/Firestone200
7Darren ManningTarget Chip Ganassi RacingPanoz/Toyota/Firestone200
8Helio CastronevesMarlboro Team PenskeDallara/Toyota/Firestone200
9Danica PatrickRahal Letterman Racing Argent PioneerPanoz/Honda/Firestone200
10Buddy RiceRahal Letterman Racing Argent PioneerPanoz/Honda/Firestone200