Fassa-team nadert einde

De kans is groot dat de ploeg van Fassa Bortolo volgend seizoen uit elkaar gaat vallen. Manager Giancarlo Ferretti heeft nog steeds geen nieuwe sponsor gevonden.

Fassa Bortolo maakte aan het begin van dit seizoen bekend dat het de sponsoring aan het eind van dit jaar voor gezien houdt. Lang had Ferretti goede hoop op een nieuwe sponsor, zodat de ploeg van topsprinter Petacchi behouden zou kunnen blijven. De Italiaan onderhandelde met Caisse d’Epargne, maar die bank koos er in mei plotseling voor om co-sponsor te worden van Illes Balears . Ook werd nog even met Philips en Panasonic onderhandeld, maar dat liep tevens op een mislukking uit.

Nu stelt Ferretti zich een deadline: ”Ik geef mezelf nog een week om een sponsor te vinden. Dan nemen we een beslissing. Na die beslissing zijn de coureurs vrij om te gaan en staan waar ze willen.” Veel renners van Fassa Bortolo worden al in verband gebracht met enkele teams. Zo zou Flecha in de belangstelling staan van Rabobank en zou Petacchi kunnen verkassen naar Discovery Channel of T-Mobile.