Lefèvre woedend op vertrekkende Sinkewitz

De Duitser Patrik Sinkewitz rijdt de komende drie jaar voor T-Mobile. Hij komt over van Quick-Step. De ploegleider van Quick-Step, Patrick Lefèvre, is niet te spreken over de transfer.

Volgens Lefèvre had de 24-jarige coureur al zijn woord aan hem gegeven. Gisteren bevestigde Sinkewitz echter voor de microfoon van Sporza dat hij een contract heeft getekend bij T-Mobile. Een actie die niet op clementie kan rekenen van Lefèvre: ”Woordbreuk in de overtreffende trap is deze transfer. Had ik Sinkewitz alsnog in de Tourploeg kunnen vervangen, dan deed ik het onmiddellijk. Die Duitser is een valsspeler pur sang. Ik had een akkoord met zijn manager Tony Rominger en e-mails van die Sinkewitz zelf waarin hij bevestigde dat hij tijdens de Tour een nieuw akkoord voor twee jaar zou tekenen. Hij heeft me gewoon misbruikt om in de Tourploeg te raken.”

Sinkewitz is één van Quick-Steps troeven in de bergen tijdens deze Tour. De Duitser is een groot talent, die vorig jaar onder meer de Ronde van Duitsland won. Lefèvre lijkt vergeten wat Sinkewitz allemaal heeft betekend voor zijn ploeg: ”Ik praat niet meer met Sinkewitz. Of toch, ik ga hem eerst nog eens goed uitschijten in zijn gezicht. Hij moet niet de minste steun in ons team verwachten. Die Sinkewitz is 24 jaar. Wordt hij niet geschorst, of overkomt hem geen accident, dan moet hij nog een achttal jaar koersen. Het wiel is rond en draait voort en dit is al bij al een kleine wereld. Ik kom hem dus wel nog tegen.”