Van Geel nieuwe TD van Ajax

Ajax heeft eindelijk een opvolger gevonden voor de vorig jaar vertrokken Louis van Gaal. In Martin van Geel vond Ajax de nieuwe technisch directeur.

Martin van Geel, op dit moment nog werkzaam voor AZ, werd eerder in verband gebracht met Tottenham Hotspur, de Engelse club die onder leiding staat van Martin Jol. Van Geel koos echter voor de Amsterdamse club.

"Ik heb een prachtige tijd gehad bij AZ, maar het is een geweldige uitdaging om bij Ajax aan de slag te kunnen als technisch directeur", zegt Van Geel. "Ik heb vaak gezegd dat ik niet weg wilde omdat ik het in Alkmaar erg naar mijn zin heb, maar deze kans wil ik niet laten lopen. Ik heb vroeger voor Ajax gespeeld en nu terugkomen als technisch directeur zie ik als een hoogtepunt in mijn carrière".

De 44-jarige van Geel speelde naast Ajax (1979-1981) ook voor Roda JC en Feyenoord. Na zijn carrière als speler ging van Geel aan de slag als technisch directeur. Eerst bij Willem II en vervolgens bij AZ. Bij beide clubs kende hij de nodige Europese successen.

Algemeen directeur Arie van Eijden is zeer tevreden over de aanstelling van Van Geel. "Martin van Geel heeft zich de laatste jaren bewezen als een van de beste kandidaten voor de functie van technisch directeur bij Ajax. Wij zijn zeer zorgvuldig geweest in onze zoektocht en het stemt ons uiterst tevreden dat we het nieuwe seizoen met Van Geel kunnen beginnen."