Champcar: Uitslag Portland

De Grand Prix van Portland is gewonnen door Christiano da Matta. Da Matta maakte vroeg in de race een pitstop, waarna hij dankzij een neutralisatie van de race vanwege het uitvallen van Justin Wilson de leiding in de race in zijn schoot geworpen kreeg. Bourdais eindigde als tweede en Tracy, winnaar van de vorige race in Milwaukee, werd derde.

Bij de start van de wedstrijd was het erg spannend in de eerste bocht. Bijna elk jaar gebeurt er daar wel een startongeluk, reden dat men voor dit seizoen de bocht had aangepast. De verandering bleek te werken, want iedereen kwam zonder moeite de eerste bochten door.

Na acht ronden plofte de motor van Alex Tagliani. Ondanks dat Champcars zeer betrouwbaar zijn is Tagliani nu al voor de tweede keer dit seizoen uitgevallen met technische problemen. Tagliani zette zijn wagen op een veilige plaats neer waardoor er geen neutralisatie nodig was.

Justin Wilson, die vanaf pole gestart was, reed een erg sterke wedstrijd, maar hij kreeg met een elektronisch probleem te maken en moest zijn wagen aan de kant parkeren. Omdat de auto op een gevaarlijke positie stond moest hij worden weggesleept waardoor de eerste en enige neutralisatie van de race voor uit moest komen.

Net voor die neutralisatie uitkwam was Cristiano da Matta de pits in geweest en doordat de rest van het veld tijdens de neutralisatie in de pits kwam kreeg Da Matta de leiding eigenlijk in zijn schout geworpen, en de Braziliaan gaf deze ook niet meer uit handen.

Uitslag:

pos coureur team achterstand/uitvalreden
1 Cristiano da Matta PKV Racing
2 Sebastien Bourdais Newman/Haas Racing + 10.128 seconden
3 Paul Tracy Forsythe Racing + 17.570 sec
4 Mario Dominguez Forsythe Racing + 18.640 sec
5 AJ Allmendinger RuSPORT + 26.708 sec
6 Jimmy Vasser PKV Racing + 33.477
7 Andrew Ranger Conquest Racing + 40.345
8 Ronnie Bremer HVM 1 ronde
9 Bjorn Wirdheim HVM 1 ronde
10 Timo Glock Rocketsports Racing 1 ronde
11 Michael Valiante Dale Coyne Racing 1 ronde
12 Nelson Philippe Conquest Racing 1 ronde
13 Ricardo Sperafico Dale Coyne Racing 2 ronden
14 Marcus Marshall Team Australia 2 ronden
15 Ryan Hunter-Reay Rocketsports Racing 2 ronden
16 Oriol Servia Newman/Haas Racing 26 ronden
17 Justin Wilson RuSPORT electronica