Duitse dames Europees kampioen

De Duitse voetbalvrouwen zijn voor de vierde achtereenvolgende keer Europees kampioen geworden. In de finale was het elftal te sterk voor Noorwegen: 3-1.

Duitsland was de dominante ploeg op Ewood Park in de eerste helft. In het begin van de wedstrijd werd nog slordig omgegaan met enkele kansen, maar het was Mittag die de ban brak. Zij scoorde vanaf dichtbij de 1-0. Nog in de eerste helft zorgde Renate Lingor met een mooie lob voor een verdubbeling van de score.

Noorwegen kwam echter sterk uit de kleedkamer. Mellgren zorgde voor de aansluitingstreffer. Even leken de Scandinaviërs op weg naar de gelijkmaker, totdat Duitsland nog eens scoorde. Birgit Prinz was de doelpuntenmaker. De 3-1 was de genadeklap voor de Noren. Voor de coach van Duitsland, Tina Theune-Meyer, is het een mooi afscheid. De titel van Duitsland was verdiend te noemen: ook in de halve finale (4-1 tegen Finland) maakte het team grote indruk.