Mexico verslaat Brazilië

Mexico heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de Confederations Cup. De ploeg versloeg wereldkampioen Brazilië met 1-0. Griekenland werd door een 1-0 nederlaag tegen Japan juist uitgeschakeld.

De matchwinnaar bij de Mexicanen was Jared Borgetti. Na een uur spelen kopte hij een hoekschop binnen en zorgde daarmee voor de enige treffer. Keeper Dida kwam verkeerd uit zijn doel en Roque Junior vergat Borgetti even uit het oog. In de eerste helft was diezelfde Borgetti nog de hoofdrolspeler in een opvallende gebeurtenis. Hij moest een makkelijk gegeven strafschop liefst drie keer nemen, omdat spelers te vroeg inliepen. De eerste scoorde hij nog, de tweede schoot hij op de kruising en de derde stopte Dida. Brazilië viel heel erg tegen. De ‘kanaries’ hadden al hun vedetten weer opgesteld, maar echt sambavoetbal kwam er niet uit. Adriano zag nog (terecht) een goal worden afgekeurd wegens buitenspel. Mexico wint zijn beide wedstrijden en is door.

Brazilië moet woensdag tegen Japan uitmaken wie als tweede in deze groep verder gaat naar de halve finales. Japan moest winnen en deed dat ook: tegen Europees kampioen Griekenland nog wel. De ploeg van Rehhagel is nu al uitgeschakeld. Die overwinning was verdiend te noemen. De 1-0 was een magere afspiegeling van de verhoudingen. Na veel gemiste kansen schoot Oguro een kwartier voor tijd Japan eindelijk op voorsprong. De spitsen van Griekenland maakten een machteloze indruk.