Michelin-teams bieden excuses aan

In een gezamelijke verklaring hebben de Michelin-teams hun excuses aangeboden aan toeschouwers, tv-kijkers, fans en sponsoren voor het feit dat ze niet aan de Grand Prix van de Verenigde Staten konden deelnemen.

Volgens de teams is er alles aan gedaan om hun deelname aan de race door te laten gaan. Nadat zondag rond 6:30 de laatste data van bandentests bij Michelin binnen was gekomen werd duidelijk dat de fabrikant de veiligheid van de coureurs niet kon garanderen. Daarop werd er naarstig naar oplossingen gezocht. "Elke mogelijkheid om de race op een veilige manier door te laten gaan is onderzocht. De enige prakische oplossing was om een chicane voor bocht 13 te installeren en negen van de teams waren bereid om onder deze omstandigheden te rijden, zelfs buiten kampioenschapspunten om of door de top-posities op de grid te laten aan niet-Michelin teams," aldus de teams in een verklaring. "Helaas werden alle voorstellen door de FIA afgekeurd."

"We zijn ons er helemaal van bewust dat de Verenigde Staten een belangrijke markt voor de Formule 1 is en er een verplichting voor de Formule 1 is om zichzelf op een positieve en professionele wijze te promoten. Het is treurig dat we Formule 1 vandaag niet konden neerzetten op de wijze die we hadden gewild."