Presentatie Dome-Judd S101

Gisteren presenteerde het team Racing for Holland haar Dome-Judd S101 in een verrassende kleurstelling. De presentatie vond plaats op Circuitpark Zandvoort en was allleen toegankelijk voor de pers en sponsoren.

Meest opvallend is de fel oranje kleur van de Dome, waarmee Jan Lammers ook dit jaar aan de 24 uur van Le Mans zal deelnemen. De overige coureurs die met de wagen gaan rijden zijn John Bosch en Elton Julian. In tegenstelling tot vorig jaar kan het team slechts één wagen aan de start van de 24-uurs race brengen.

Lammers: ”Ons unieke concept met ‘sponsor blokken’ leverde niet voldoende op. Het ziet er echter nu wel een stuk beter uit. We zullen nog hard moeten werken de komende maanden, maar dat doen we met veel liefde en plezier.”

Het Racing for Holland team heeft de afgelopen vier jaren behoorlijke successen geboekt. Het heeft twee keer de FIA SCC wereldbeker gewonnen en goede resultaten weten te behalen op Le Mans.

Jan Lammers: "Als je kijkt naar de laatste twee Le Mans races waar we beide keren met twee auto’s uitkwamen, dan kun je stellen dat de wagen uiterst berouwbaar is. Van 96 race-uren waren er maar liefst 94 probleemvrij. De 100 procent werd niet gehaald omdat twee rijders een bocht over het hoofd zagen. Ook dit jaar proberen we weer met dit pakket de luis in de pels van de fabrieksteams te zijn, wat altijd een leuk spel is geweest."

De nieuwe Dome-Judd kent ten opzichte van zijn voorganger natuurlijk weer de nodige verbeteringen. De belangrijkste verbetering betreft de ‘demping’ van de wagen. De nieuwe Dome heeft geen veren en dempers meer maar een hydraulisch 'veer en demp systeem’. Naast een positief effect op de rondetijden heeft het systeem ook een positief effect op de bandenslijtage.