FIA GT: Historische zege voor Corvette

De vierde race in de strijd om de FIA GT op het circuit van Imola is verrassend gewonnen door Kumpen/Longin/Hezemans in de GLPK-Carsport Corvette.

Het team kon dankzij Mike Hezemans de race starten vanaf pole position. Al leek het in de warm-up nog even fout te gaan nadat de versnellingsbak het begaf.

Maar het team ging prima van start. En ook toen de concurrenten zich in het spoor van de Corvette kwamen nestelen, kon Bert Longin de leiding in de wedstrijd behouden. Na twee uur racen hadden Longin/Kumpen/Hezemans nog steeds de leiding, ze hadden een voorsprong van bijna een halve minuut op de F 550 van Lamy en Gardel, en op de derde plaats van Babini en Biagi met hun Vitaphone Maseratie MC12. Biagi had het Longin nog enige tijd moeilijk gemaakt, maar moest na anderhalf uur de pits in.

Anthony Kimpen moest de GLPK-Carsport Corvette naar de finish rijden. Een niet zo vlekkeloos verlopen pitstop zorgde er voor dat een Maserati post kwam vatten in het spoor van Kumpen, maar de Belg toonde zich ijzersterk en stressbestendig. Hij bouwde al vrij snel zijn voorsprong uit tot ongeveer 15 seconden, en liet deze ook niet meer los.

Het was een historische zege voor het team, de allereerste overwinning van een Corvette C5-R en ze versloegen de Italiaanse auto's van Ferrari en Maserati.

De GT2 overwinning ging naar Collard/Sugden, met hun Gruppe M teamgenoten Lieb/Rockenfeller op de tweede plaats.

Uitslag FIA GT race vier Imola:

1 Longin/Kumpen/HezemansGLPK-Carsport Corvette97 ronden
2 Lamy/GardelF 550 Maranello +19.264 seconden
3 Babini/Biagi Vitaphone MC12 + 24.005 seconden
4 Bertolini/WendlingerMaserati MC12 GT1+ 53.757 seconden
5 Peter/Buncombe/RusinovMaserati MC12 GT1+1 ronde