Minardi verslaat Jordan

Minardi F1 heeft hoge ogen gegooid bij de kwalificatie vandaag. Met veertiende en vijftiende tijden wisten beide coureurs zich voor de Jordans en een Toyota te kwalificeren.

Als Minardi deze plaatsen morgen weet te prolongeren bij de tweede kwalificatie, zullen ze door de straf van Juan Pablo Montoya vanaf de dertiende en veertiende plaats starten. Dat is de beste startpositie sinds Luca Badoer in 1995 zijn Minardi op de twaalfde gridpositie voor de Hongaarse Grand Prix wist te zetten.

Teambaas Paul Stoddart is tevreden. "Het is goed om te zien dat het potentieel van de wagen zichtbaar wordt. We zijn het hele weekend al sneller dan onze naaste rivaal (Jordan, red.) en mijn dank gaat uit naar het hele team, dat dag en nacht heeft doorgewerkt. Laten we hopen op een even productieve sessie op zondag en een interessante race."

Ook Patrick Friesacher is blij met zijn positie in de uitslag. "Het was geen slechte ronde, denk ik. Ik maakte een paar kleine foutjes, maar over het algemeen was het best goed. Ik hoop dat we de rest van het weekend de Jordans voor kunnen blijven."

Christijan Albers was minder content met de kwalificatie. "Ik heb tijd verloren op Patrick, grotendeels omdat ik dit weekend niet zoveel ronden op de baan heb gereden. Ik heb donderdag tijd verloren en vanochtend hadden we technische problemen. Al met al zit er nog niet eens zoveel verschil in rondetijden tussen ons."